Zestaw ESPRESSO - świeżo palona kawa pod klasyczne metody parzenia 4x250g
Opis
Idealny zestaw pod domowe ekspresy automatyczne/kolbowe, kawiarki, French Pressy oraz już taka tradycyjna „parzucha”.
Jeśli jeszcze nie próbowałeś naszego Galicyjskiego espresso, jest to świetna okazja by rozpocząć swoją przygodę z idealnie dobranymi mieszankami kaw, które pozwolą Tobie cieszyć się z każdą kroplą pełną aromatu i smaku wyśmienitej świeżo wypalonej kawy.
Jest to również wspaniała baza dla miłośników kaw mlecznych, takich jak cappuccino, latte czy flat white. Są to mieszanki kaw naszego własnego autorstwa, ziarna których pochodzą z różnych części świata. Celem stworzenia Galicyjskiego espresso było uzyskanie niepowtarzalnych smaków poprzez łączenie ziaren o różnych gatunkach (Arabika i Robusta) oraz ich profilach smakowych.
Kupując w zestawie oszczędzasz ponad 10% od ceny regularnej.
W zestawie:
- Galicyjskie Espresso 50’ - to mocny klasyk bez kompromisów! Mieszanka ziaren arabiki (50%) i robusty (50%). Charakterystyka - bogata crema , mała kwasowość, w smaku możemy wyczuć czekoladę i orzechy.
- Galicyjskie Espresso 60' - jest to idealna propozycja do miłośników espresso. Mieszanka ziaren arabiki (60%) i robusty (40%). Charakterystyka - bogata złocisto-orzechowa crema, przyjemna kwasowość, nuty gorzkiej czekolady, orzechów lekko słodka, jest pełna w swoim smaku.
- Galicya Cafe Galicyjskie Espresso 80' - Mieszanka ziaren arabiki (80%) i robusty (20%). Charakterystyka - złocisto-orzechowa crema, przyjemna kwasowość, nuty czekolady i migdałów. Kawa Galicya Cafe Espresso 80' - niezmiennie od 2014 roku w naszej palecie blend-ów.
- Galicyjskie Espresso 100' - to mieszanka ziaren wysokogatunkowej arabiki (100%). Charakterystyka - złocista, gęsta crema, wyczywalny słodki wanilowy aromat. W smaku odnajdziemy miodową słodycz, migdały i ciasteczka, całość wypełnia orientalny lekko pikantny finisz, przyjemna kwasowość i pełne body.
Wyśmienita kawa będzie świetnie się prezentowała w Twoim kącie kawowym oraz idealnie się sprawdza jako prezent dla prawdziwych koneserów kawowych.
Galicyjskie espresso to autorska mieszanka wysokogatunkowych ziaren, wypalana metodą – italian roast/ full city roast. Ta kawa idealnie nadaję się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych lub automatycznych, jak i również w kawiarkach, tygielkach oraz klasycznie zalana – „parzucha”. Galicyjskie mieszanki szczególnie polecane do klasycznego espresso oraz do kaw mlecznych, takich jak latte, cappuccino, flat white.
Wszystkie nasze kawy standardowo sprzedajemy w ziarnach.
Jeżeli jednak nie masz w domu młynka, możemy zmielić kawę za Ciebie. Daj nam tylko znać w uwagach do zamówienia, pod jaką metodę! *wymaga zerwania zgrzewu (gdy kawa ma być na prezent, prosze napisać w komentarzu.)
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Ameryka Południowa/Środkowa, Afryka, Azja |
Rodzaj kawy | Arabika/Robusta |
Stopień wypalenia ziaren | dark/ full city roast |
Data palenia | - |