Gospodarstwo zostało założnone w 2013r. Sad skąd zbierane owoce do produkcji, znajduje się na zachodnim Roztoczu, we wsi Wola Różaniecka. Na terenie sadu rosną odmiany drzew specjalnie przeznaczonych do produkcji cydru i perry (takie jak: Angela, Jane, Dabinett, Bramley, Barland). Cydr i perry z wymienionych odmian owoców mają niepowtarzalny, bogaty smak i aromat. Powstają w 100% ze świeżego soku owocowego. Fermentacja prowadzona w niskich temperaturach bez użycia dodatkowych urządzeń czy środków ich przeyśpieszających.
Cydry i perry Filomelos cechują się subtelnym zapachem i złożonym smakiem, zawdzięczając podtrzymywaniu wieloletnich tradycji i metod produkcji przez założycieli Filomelos.
Cydr Filomelos - klasyczny jabłkowy cydr - wytrawny
Klasyczny cydr jabłkowy Filomelos jest produkowany z soku cydrowych odmian jabłek, takich jak: Dabinett, Jane, Angela. Cydr wyróźnia się sporą zawartością tanin oraz niską kwasowością. W smaku jest mocno wytrawny. Charakteryzuje się pięknym naturanym aromatem świeżych jabłek, które dojrzewały pod delikatnym słońcem i były otulate czystym powietrzem z Roztocza. Bąbelki występujące w cydrze są naturalnym skutkiem fermentacji.
Dostępność: na stanie
Wysyłka w: 2 dni
Cydr Filomelos Angela - musujący jabłkowy cydr - wytrawny
Cydr jabłkowy Filomelos produkowany wyłącznie z soku cydrowych odmian jabłek Angela. Wyróźnia się niższą zawartością tanin oraz delikatną kwasowością. W smaku jest świeży i orzeźwiający. Charakteryzuje się pięknym naturanym aromatem świeżych jabłek, które dojrzewały pod delikatnym słońcem i były otulate czystym powietrzem z Roztocza. Bąbelki występujące w cydrze są naturalnym skutkiem fermentacji.
Dostępność: na stanie
Wysyłka w: 2 dni
Perry Filomelos Hulaj-Gruszka - musujący gruszkowy perry - wytrawny
Cydr gruszkowy Filomelos produkowany z soku czterech cydrowych odmian gruszek od mocno tanicznych i kwasowych do słodkich i bardzo delikatnych, które dojrzewały pod delikatnym słońcem i były otulate czystym powietrzem z Roztocza. Wyróźnia się niższą zawartością tanin oraz delikatną kwasowością. W smaku jest świeży i orzeźwiający. Rzemieślnicze perry charakteryzuje się wytrawnym, zrónoważonym i intensywnym smakiem. Bąbelki występujące w cydrze są naturalnym skutkiem fermentacji.
Dostępność: na stanie
Wysyłka w: 2 dni