Cydr Filomelos Angela - musujący jabłkowy cydr - wytrawny
Opis
Cydr jabłkowy Filomelos produkowany wyłącznie z soku cydrowych odmian jabłek Angela. Wyróźnia się niższą zawartością tanin oraz delikatną kwasowością. W smaku jest świeży i orzeźwiający. Charakteryzuje się pięknym naturanym aromatem świeżych jabłek, które dojrzewały pod delikatnym słońcem i były otulate czystym powietrzem z Roztocza. Bąbelki występujące w cydrze są naturalnym skutkiem fermentacji.
Najlepiej smakuje lekko schłodzone 8-10 C
Cydr klasyczny jabłkowy, musuący, wytrawny
Butelka 750 ml, Alc. 7%
Wyprodukowane i butelkowane przez: Filomelos Cydr i Perry Rzemyślnicze, Wola Różaniecka.
Gospodarstwo zostało założnone w 2013r. Sad skąd zbierane owoce do produkcji, znajduje się na zachodnim Roztoczu, we wsi Wola Różaniecka. Na terenie sadu rosną odmiany drzew specjalnie przeznaczonych do produkcji cydru i perry (takie jak: Angela, Jane, Dabinett, Bramley, Barland). Cydr i perry z wymienionych odmian owoców mają niepowtarzalny, bogaty smak i aromat. Powstają w 100% ze świeżego soku owocowego. Fermentacja prowadzona w niskich temperaturach bez użycia dodatkowych urządzeń czy środków ich przeyśpieszających.
Cydry i perry Filomelos cechują się subtelnym zapachem i złożonym smakiem, zawdzięczając podtrzymywaniu wieloletnich tradycji i metod produkcji przez założycieli Filomelos.