Prosto z pieca
Jest to mała rodzinna piekarnia, która powstała na Roztoczu – jednym z najczystszych regionów w całej Polsce. Od ponad 3 lat dzielą się smakiem swoich wypieków z większym gronem konsumentów, natomiast doświadczenie w wyrabianiu wypieków było zbierane od ponad 15 lat.
Jakość pieczywa i tradycyjne receptury pozostają bez zmian, do produkcji używane są lokalne produkty, nie są używane żadne polepszaczy i gotowe mieszanki. Chleby Prosto z pieca są wyrabiane wyłącznie na naturalnym żytnim zakwasie. Proces produkcji jest dość długotrwały – od zaczynu do wystygnięcia, zajmuje prawie dobę.
W ofercie można znaleźć klasyczne chleby jak np. Żytni na zakwasie z ziarnami, tradycyjne chleby mieszane - Tradycyjny pszenno-żytni lub Wiejski, ale także smaki mniej oczywiste jak Żytni na zakwasie z kurkumą i pieprzem czy żytni na zakwasie z białą kaszą gryczaną.
*Chcąc dostarczyć dla Państwa jak najświeższy produkt oraz by usprawnić proces produkcji, zamówienia będą zbierane do wtorku a wysyłane w każdy czwartek.
Tradycyjny pszenno - żytni
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, woda, drożdże,
sól
Dostępność: na stanie
Żytni na zakwasie z kurkumą i pieprzem
Skład - mąka żytnia, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, woda, sól, płatki
owsiane, kurkuma, pieprz czarny, czarnuszka, kmin rzymski.
Dostępność: na stanie
Żytni na zakwasie z ziarnami
Skład - mąka żytnia, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, woda, sól, siemię
lniane, płatki owsiane
.
Dostępność: na stanie
Żytni na zakwasie z ziołami
Skład - mąka żytnia, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, woda, sól, bazylia,
tymianek, cząber, rozmaryn.
Dostępność: na stanie