Kawa ziarnista (ekologiczna) - Ekwador
Opis
Ekwador - to niezwykła kawa o bogatym profilu smakowym. W naparze możemy odnaleźć akcenty ciemnej czekolady, karmelu, orzechów oraz przypraw. Arabica Ekwador to wspaniałe połączenie średniego body, owocowej kwasowości i subtelnego, złożonego aromatu.
Wysokiej jskości arabika 100%, stopień palenia - jasny/średni. Idealnie sprawdzi się do parzenia metodami alternatywnymi takimi jak: drip, chemex, pour over, aeropres, french press. Świetnie nadaje się również do klasycznych metod parzenia takich jak ekspres kolbowy/automatyczny, kawiarka, tygiel oraz "klasyczna parzucha".
Wszystkie nasze kawy standardowo sprzedajemy w ziarnach.
Jeżeli jednak nie masz w domu młynka, możemy zmielić kawę za Ciebie. Daj nam tylko znać w uwagach do zamówienia, pod jaką metodę
Czym się wyróźnia kawa ekologiczna
Certyfikat ekologiczny przyznaje się tylko tym uprawom, które nie używają sztucznych nawozów, ani pestycydów. Dzięki temu kawa nie posiada żadnych chemicznych substancji, które mogłyby być szkodliwe dla naszego organizmu.
Kawa, która ma certyfikat ekologiczny nie zawiera niezdrowych pierwiastków chemicznych. Jest to istotna informacja szczególnie dla alergików, a także dla wszystkich osób chcących spożywać napar najwyższej jakości i dbających o środowisko.
Plantacje uprawiające kawę ekologiczną zostają też objęte ruchem „fair trade”, który dotyczy różnorodnych działań mających chronić pracowników i producentów przed nieuczciwym wyzyskiwaniem ich pracy. W związku z tym zwykle tego typu kawa jest droższa od tej bez certyfikatu.
Ekologiczna kawa to zwykle zapewnienie o doskonałym smaku i aromacie naparu.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Ameryka Południowa (Ekwador) |
Rodzaj kawy | Arabika 100% |
Stopień wypalenia ziaren | Jasny/Średni |
Data palenia | 01.04.2022r |