Czym się wyróźnia kawa ekologiczna
Certyfikat ekologiczny przyznaje się tylko tym uprawom, które nie
używają sztucznych nawozów, ani pestycydów. Dzięki temu kawa nie posiada
żadnych chemicznych substancji, które mogłyby być szkodliwe dla naszego
organizmu.
Kawa, która ma certyfikat ekologiczny nie zawiera niezdrowych
pierwiastków chemicznych. Jest to istotna informacja szczególnie dla
alergików, a także dla wszystkich osób chcących spożywać napar
najwyższej jakości i dbających o środowisko.
Plantacje uprawiające kawę ekologiczną zostają też objęte ruchem
„fair trade”, który dotyczy różnorodnych działań mających chronić
pracowników i producentów przed nieuczciwym wyzyskiwaniem ich pracy. W
związku z tym zwykle tego typu kawa jest droższa od tej bez certyfikatu.
Ekologiczna kawa to zwykle zapewnienie o doskonałym smaku i aromacie naparu.
Formularz kontaktowy:
Sklep Firmowy Palarni Kawy Galicya Cafe
Rynek Solny 2A
22-400 Zamość
tel. (0048) 785036698
svitlana@galicya.com.pl
www.galicya.com.pl
POLSKA